dimarts, 21 d’abril del 2020

La cara norte del corazón de Dolores Redondo

Aquest és el cinquè llibre que em llegeixo de l’escriptora que, fidel al seu estil i als seus personatges, relata la història de la investigació d’un assassí en sèrie d’EUA que anomenen "el compositor". Ella pren contacte amb la història participant en un curs d’intercanvi per a policies de l’Europol a l’Acadèmia del FBI d’EUA. Però de forma inesperada, la inspectora Amaia Salazar passarà a formar part de l’equip d’investigació, que els portarà a Nova Orleans a vespres de l’huracà Katrina i que després de la devastació del mateix i de moltes altres històries que es creuen pel camí, acabarà atrapant a l’assassí i guanyant la glòria. 
Durant el transcurs de la història i mestre viu els perills dels diferents escenaris que troben, reviu episodis mal curats de la seva infantesa en el seu poble i amb la seva família i sorgeixen els fantasmes que l’enfronten a la por i a uns records que ha d’aprendre a superar. Quan acaba tot, i envoltada de felicitacions ha de negociar la seva tornada a Espanya que és on ella té clar que vol tornar.
De fet aquesta història és anterior a les que podem llegir a la Trilogia del Batzán i al llibre hi surten coses que qui no hagi llegit els altres, no se si pot entendre bé.
És el quin menys m’ha agradat dels seus llibres. L’he trobat lent i recreant-se massa en tota la devastació de l’huracà i les misèries humanes. M’ha costat seguir el fil d’alguns personatges i s’entrecreuen tantes històries que a moments tampoc tenia clar el perquè de tot plegat.
M’agrada com escriu aquesta dona però crec que la inspectora Salazar i la seva dura història personal ja està prou explotada.

5 comentaris:

  1. Amb un llibre d'aquesta autora ja n'he tingut prou. No entra als meus plans donar-li una nova oportunitat a la Salazar, amb una ja em va cansar.

    ResponElimina
  2. Ara hi ha temps de llegir. Aprofitem-lo.

    ResponElimina
  3. Jo com en XeXu, amb un llibre en vaig tenir prou. De moment, no repetiré aquesta autora.

    ResponElimina
  4. Si, jo crec que els fantasmes del passat d'aquest personatge ja estan prou explotats en la trilogia... Aquesta em va agradar, encara que una mica macabra i tètrica, però està bé. Però ja m'he cansat també... I ara una "precuela"?! Mira, m'esborraré aquest llibre del llistat infinit de llibres per llegir. Gràcies!

    ResponElimina
  5. De vegades de segons quins autors/es només te n'agrada un llibre...
    Espero que estiguis millor.

    ResponElimina