dissabte, 4 de febrer del 2012

Los Miserables


Los Miserables” ha posat ja la data de la seva darrera funció a Barcelona: 18 de març.
Es tracta d'un dels musicals més carismàtics de tots els temps.
Vaig anar a veure'l abans de festes i la veritat és que em va agradar molt. La posta en escena és espectacular. A dalt de l'escenari si canvien els paisatges d'una manera increïble i totes les escenes estan molt ben ambientades. Els actors ho són de forma molt completa, canten, ballen i recreen els personatges d'una manera molt professional.
Unes amigues amb les qui hi vaig anar em van dir que no era tan bona com deien, que a elles els havia agradat més Mar i Cel.
La veritat es que durant el desenvolupament de l'obra molts moments recorden a Mar i Cel, situacions, cançons, inclús alguns elements de la historia, tot i que  parteixen d'obres diferents i d'autors diferents (Victor Hugo i Àngel Guimerà), però d'això a dir que era millor Mar i Cel... Jo diria que Mar i Cel és la germana petita, lluïda, però germana petita. (Parlo a nivell de versió en musical d'aquestes obres).
A mi també em va agradar molt Mar i Cel,
Les veles s'inflaran,
el vent ens portarà
com un cavall desbocat per les ones...
Però penso que a vegades volem ser més papistes que el papa i que la ignorància és molt atrevida i ens fa dir coses que no tocarien. No vaig voler entrar en polèmiques, però he de dir que informada a posteriori, Mar i Cel va copiar moltes coses de Los Miserables, fonamentalment l'estil, vet aquí les seves semblances.
Aquí no aplica que segundas partes nunca fueron buenas, no és el cas, però siguem honestos, la mare dels musicals és “Los Miserables” que ha estat vist per 56 milions d'espectadors a tot el món, des de la seva estrena al 1985. I això ja és garantia de que val la pena anar-hi perquè és una mostra artística i cultural amb “caché”.
Si us agraden els musicals, no desaprofiteu l'ocasió.





1 comentari:

  1. No sóc molt de musicals, però, després de llegir-te, potser m'hi acosto. Una abraçada.

    ResponElimina