divendres, 7 d’agost del 2015

Me'n vaig a Torí

Aquest cap de setmana tindrà lloc a Torí un Aplec internacional, que es ve celebrant des de l'any 1988, amb l'objectiu de donar a conèixer arreu d'Europa la cultura popular catalana.

Any rere any un tast de la nostra cultura popular i tradicional , encapçalada per la dansa més emblemàtica, la sardana, viatja fora del país. L'Aplec Internacional pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups convidats per convertir els actes en espectacles de carrer . I la clau de tot plegat: sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució. Ens hi trobarem colles de sardanes, gegants, castellers, bastoners, etc.

De moment no us puc explicar gaires coses més. La veritat és que m'hi he trobat sense saber massa com. Així que de moment us deixo un link per si voleu informar-vos més i jo allà me'n vaig a fer país, això sí, i alguna mica de turisme també espero fer.

Ci vediamo presto!

8 comentaris:

  1. M'alegra saber que hi va una blocaire tan eixerida com tu!

    Bona sort!

    ResponElimina
  2. Sí, molt bé, llavors agradarà tan la cultura catalana que vindran tots els turinesos en massa

    ResponElimina
  3. bon viatge i que t'ho passi molt bé fent país i visitant Torí! ja ens explicaràs eh?

    ResponElimina
  4. Ets sardanista? Jo en ballo de del 7 anys , però mai he format part de cap colla. Això sí, n'he ensenyat a ballar a un fotimer de nens i nenes...
    Quan érem joves, amb la meva germana seguíem tots els aplecs, Calella, vic, Banyoles...
    Que tinguis un bon viatge i mentre punteges, ves fent país.

    ResponElimina
  5. Una bona contribució per a fer païs.
    A gaudir-ho, Laura T.
    Una abraçada i bon viatge!

    ResponElimina
  6. Tot el que sigui fer país, tant aquí com fora, em sembla bé. Que vagi bé l'experiència italiana, que ja deu estar anant. Ja ens explicaràs.

    ResponElimina
  7. A passar-ho bé! Segur que deixareu el pavelló ben alt.

    ResponElimina