dijous, 6 d’agost del 2015

El legado de los huesos de Dolores Redondo


Segon volum de l'anomenada trilogia del Batzán. Llegit i gratament gaudit. Ja vaig explicar que el primer volum em va sorprendre en positiu. La lectura d'un gènere no gaire conegut per mi no m'inspirava gaire però ara va in creixendo després d'haver-me cruspit aquests volums. 

En aquesta ocasió la inspectora Salazar evoluciona en la seva pròpia vida personal, quedant-se embarassada després d'haver-ho buscat llargament. Aquesta experiència, com ens sol passar a totes les dones quan som mares, li canvia força l'angle de visió de moltes coses però la seva professionalitat la fa debatre constantment entre la responsabilitat com a mare que li ha despertat l'amor i la tendresa com mai s'havia imaginat i la responsabilitat en la seva feina, que també l'apassiona i la captiva i li xucla massa hores per a poder dedicar-se com li agradaria al seu fill.
Mantenint l'estil de la primera novel·la, l'autora ens retrata la curosa feina de la Salazar i com va lligant caps d'un costat i d'un altre, treballant amb els molts recursos amb els quins sap entrefilar tots el teixits que formen la trama dels assassinats que es van donant al llarg de la història.
Paral·lelament ens retrata els detalls íntims de l'Amaia Salazar, mare i esposa, tots els sentiments que ha de saber portar amb un peu a la feina i un altre a casa. També ens fa arribar entre assassinat i assassinat, algunes reflexions sobre la vida en general i sobre la seva en particular, plena de circumstàncies complicades en la seva infància que l'han fet una mica com és ara. 
I l'última branca de la novel·la és la que relata els fets que la fan novel·la negra. Hi ha terror, intriga, morts, misteri,... tots els elements molt ben lligats i amanits amb llegendes del imaginari popular navarro-vasc que li donen una trama interesant i peculiar. En aquest llibre la paraula clau és "Tarttalo". Ara descobriu vosaltres per què.

2 comentaris:

  1. Gràcies als teus posts em vaig decidir a llegir aquests llibres que una amiga m'oferia. Dubtava, doncs en tinc molts pendents.
    M'han agradat els dos, m'han enganxat i ara espero tenir ocasió de llegir el que em falta de la trilogia.
    Gràcies, Laura, de nou!

    ResponElimina