dimarts, 21 de juliol del 2009

Amics del Monestir de Santa Maria de Gualter (La Baronia de Rialb)


Ja en portem 16!!!
Tot va començar amb l’empenta de quatre veïns que es van ficar al cap de treure la runa que s’havia acumulat en aquell indret per tractar de recuperar d’alguna manera allò que formava part del patrimoni del poble i que havia estat destruït per una explosió durant la Guerra Civil i mai més se n’havia tocat res. Però les ganes encara no s’han acabat i cada any la trobada és un èxit de convocatòria. Si mirem enrere ens podem sentir orgullosos de tot el que hem anat aconseguint.

  • S’ha recuperat l’església que ara té per sostre el cel (el projecte arquitectònic de recuperació de monuments explosionats l’ha deixat així)però en la que ja s’hi tornen a celebrar inclús casaments.

  • La restauració del claustre, racó de gran bellesa i inspiració de pau.




  • L’ubicació de l’ajuntament de La Baronia de Rialb en les dependencies del monestir que li ha donat vida en el dia a dia i ajuda a la seva conservació.
  • L’ubicació d’una oficina de turisme que s’encarrega de la promoció de la comarca, especialment del terme de la Baronia de Rialp i de tot el seu ric patrimoni tants anys olbidat, amb el lema “Baronia de Rialb, refugi formidable”.








La trobada acull cada any algun acte cultural significatiu, la celebració d’una missa, exposicions de pintures, ceràmica o altres aficions de diferents habitants o simpatitzants de la localitat i actuacions d’una coral o d’algun grup musical especialment triat. No hi falta mai l’actuació d’un grup d’havaneres que tanca la festa amb “La Bella Lola” i els assistents fan volar els mocadors blancs saludant per acompanyar la cançó mentre degusten també el rom cremat amb el que es convida al públic.
Si ho voleu veure amb els vostres ulls, ja ho sabeu, el tercer dissabte de juliol de cada any.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada