divendres, 26 de juliol del 2019

REBEL del Cirque du Soleil

Magnífic! Espectacular!

He vist diversos espectacles dels que ha presentat aquesta companyia i no deixen mai de sorprendre'm. L'elegància i la professionalitat de tots els qui coordinen l'espectacle i dels qui pugen a l'escenari és altament plausible. Els numeros solen ser força originals, amb un fil conductor que els uneix i amb un vestuari molt creatiu, plens de color, amb música en directe i un alt nivell en la forma física dels artistes que sembla que totes les acrobàcies, les danses aères, els contorsionismes que porten a teme poden ser fàcils de fer. Però la veritat és que et fan badar la boca, número rere número, mantenint-te amb un ai al cor fins al moment d'aplaudir energicament cada actuació.
Diguem que tot això s'ho fan pagar i que les entrades no són massa assequibles. A Andorra ofereixen durant el mes de juliol un espectacle cada any gratuït pel qui el vol veure dempeus o a bon preu si decideixes agafar seient i ho fas des del minut 0 en que obren la compra d'entrades on-line perquè si no espabiles, no hi ets a temps.
Fins aquí tot molt bé, però...
Els peròs sempre per culpa de l'incivisme. Quina pena!
La nostra opció aquest any va ser la de veure l'espectacle dempeus. Vam arribar molt justos al lloc on està situada la carpa i no va poder triar, diguem que la millor posició. 
Quan la teva alçada està tocant la línia de la mitja o una mica per sota de la mitja, quan tens davant teu molts caps que et superen i quan, afortunadament, l'escenari està a l'alçada que et permet anar seguint-lo sense dificultat, cap problema. Però quan algú (o molts) que hi ha davant teu decideixen veure l'espectacle a través de la pantalla del seu mòbil gravant i et priven a tu de poder-ho veure en viu i en directe, què fas? I quan hi ha uns quants papes que han portat a les seves criatures de 2, 3 ó 4 anys a veure un espectacle que encara que es digui de circ no ho és en el concepte tradicional i el que no és és infantil i que a sobre comença a les 22.00h i que no veuen res i s'agobien i per solucionar-ho els posen a sobre de les espatlles, tot i haver advertit el presentador que estava prohibit fer-ho, què fas? I quan al costat tens una família en que la mare carrega a coll i descarrega dues o tres vegades a la seva nena de no menys de 10 anys i volum considerable, donant-te involuntàriament, per descomptat, patades per l'aparositat de l'operació clarament difícil d'abordar per la mare, què fas?
Doncs el que vaig fer va ser posar-me molt nerviosa perquè no vaig poder gaudir de l'espectacle al 100% i a sobre vaig haver de contenir-me i no dir res als adults que demostren ser-ho poc, maltractant a les seves pròpies criatures d'aquesta manera i al públic en general amb qui els toca compartir parcel·la i perquè i ho haguès fet encara podria haver estat pitjor. 
I em pregunto, tant costa veure el què és adequat i el què no? Tant costa tenir criteri del què es pot fer amb criatures a partir de les 10 de la nit i el què no?Amb tot això no vull emboirar l'excel·lència de l'espectacle, però l'any que ve correré a enganxar entrada amb seient i sinó em plantejaré no anar-hi. 

3 comentaris:

 1. Jo només n'he vist un dels espectacles del Cirque du Soleil.I em va agradar, sí, però d'una manera discreta, bastant lluny de tants i tants entusiasmes que he sentit per tot arreu, sobre els seus espectacles. Reconec el seu mèrit, eh? fan coses molt complicades, però no m'entusiasma com per tornar-hi.

  Ara, sí que estic d'acord que la gent no té cap criteri per les coses que són correctes i les que no ho són o bé els hi és igual... però sap greu, perquè t'espatllen la festa i no hi pots fer res.

  Bé, sí el que faràs, no tornar-hi més en aquestes condicions.

  ResponElimina
 2. Hi ha persones que no saben veure un espectacle sense enregistrar-ho amb el mòbil, per molt que la organització generalment demana que no es pot enregistrar etc. I el pitjor és que no se'n volen adonar que molesten els altres.

  ResponElimina
 3. Suposo que carregar-te de paciència, perquè si els dius alguna cosa tampoc et fan cas...Hi ha gent que volt gaudir de tot i no tenen en compte que les criatures sovint no s'ho passen bé, a més a aquestes hores...
  I parlant del Circ du Solei, jo en directe no l'he vist mai, però diria que és el circ fet poesia!
  Bon vespre, Laura.

  ResponElimina