dilluns, 18 de juny del 2018

L'empaitagrills i la noia de la Lluna

A les escoles hi ha una activitat que es realitza en combinació amb les editorials de llibres infantils i que s'anomena "l'autor a l'escola". Es tracta de fer venir a l'escola a algun autor d'algun dels llibres que es llegeixen durant el curs perquè així els nens els preparen unes preguntes i es motiven més en llegir els seus llibres podent tafanejar una miqueta amb la persona que els ha escrit que per a ells és sempre un aconteixement.  
Suposo que, malgrat hi pugui haver la pressió de les editorials, no tots els autors s'hi deuen prestar però els qui ho fan sempre aporten detalls interessants i un important valor afegit pels nens i nenes i pels mestres que ho coordinem.
Aquest any hem triat al Josep Fransesc Delgado, autor del llibre que dona titol a aquest post, entre d'altres. I l'editorial, d'aquestes que no controlen el mercat, però que són un molt bon recurs per a tenir en compte és Edicions del Roure de Can Roca.

És tract d'una novel·la curta per a nens de 10 anys en endavant. Segons l'autor és una obra autobiogràfica.

Ens explica una emotiva història d'un nen que viu a Menorca i que es fa amic d'un pescador, en Quel, que li ensenya les meravelles del mar així com la llegenda de les noies de la Lluna. La família del Roger peró ha de marxar de l'illa i decideixen  traslladar-se a Barcelona. En Roger frisa per a tornar a aquells paratges i ajudar a en Quel a solucionar un tema que té pendent.

La història ens parla de valors fonamentals en la vida: l'amistat, la solidaritat, l'agraïment, la bondat i la importància de tenir la conciència tranquil·la. 



6 comentaris:

  1. M'apunto el llibre per regalar-lo amb meus nets. Té molt bona pinta.

    ResponElimina
  2. Em sembla una molt bona iniciativa per apropar la canalla al món de la literatura, per entendre que els llibres no apareixen sols a les llibreries, sinó que hi ha algú que els ha escrit amb molt amor i que els en pot explicar moltes més coses.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una bona iniciativa, sí, però també una sortida comercial que han pensat els de les editorials. Res és de franc! En aquest món, qui no corre, vola!

      Elimina
  3. Veig que és un llibre molt bonic...És una bona idea. Jo he conegut molts escriptors/es, que han vingut a l'escola, a la mainada els fa molta il·lusió, conèixer les persones que han escrit els llibres! Alguna vegada jo també he anat a alguna escola, però pel meu compte i és molt agradable veure amb quins ullets et miren les criatures!!!
    Bona tarda, Laura.

    ResponElimina
  4. jo també recordo haver fet alguna cosa semblant quan era a l'ESO és molt interessant interactuar amb els escriptors/res segur que la canalla va "flipar "

    ResponElimina