dimecres, 29 de juliol del 2015

Joan Abelló

Valldoriolf. Camps vermells. 
Moltes vegades tenim ben a prop de casa coses (monuments, edificis importants, museus, etc.)que com que pensem que ens són properes ens ha de ser més fàcil de visitar i conèixer en qualsevol moment i també moltes vegades no hi anem mai. Altres vegades inclús desconeixem l'existència d'alguna "perla" propera i tampoc n'acabem gaudint. 
Cadaquès
Aquest és el cas del Museu Abelló de Mollet del Vallès.

Cadaquès (detall)
Aquest any quan vam decidir a l'escola quin personatge català triàvem per dedicar-li la setmana cultural, algú va dir en Joan Abelló. I vam començar a fer recerca per tal de treballar-ho a les aules. Vam visitar la seva casa i el museu i va resultar ser tota una troballa de la que vam gaudir tant nens com mestres. 
A mi em va agradar particularment i vaig descobrir una obra extensa i variada que em va captivar.

Com a mostra us  presento alguns dels quadres que més em van agradar i que com us podeu imaginar vistos al natural no tenen res a veure.



Espero que us agradin.

I si us agraden aquestes coses no us ho deixeu perdre.





9 comentaris:

  1. Sobretot la primera pintura: quina riquesa de color!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La seva obra es molt variada i part important d'ella molt colorida com aquesta mostra.

      Elimina
  2. sempre s'aprèn alguna cosa .....mira que fa anys vaig treballar cinc cursos relativament pop de Mollet i mai de m'ha acudir .....gràcies per donar-nos a conèixer, ho confesso no el coneixia, a aquest pintor nostrat.....i a més m'agraden les pintures ! tens raó tenim prop tantes coses i de vegades no les sabem o no les veiem

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps. Si et ve de gust acostar-t'hi ara ja tens les coordenades.

      Elimina
  3. He estat fent el tafaner per internet i té una obra molt interessant. Confesso que jo no el coneixia tampoc. Gràcies, Laura, m'ho apunto per buscar l'ocasió de visitar el museu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que t'agrada i si ja n'has vist cosetes tu mateixa ho pots valorar.

      Elimina
  4. Tens molta raó, de vegades fem kilòmetres i kilòmetres per veure coses, sense tenir en compte, que ben a prop de casa en tenim, de vegades, de millors...M'agrada molt la varietat de colors del "Camp vermell"...
    Bon vespre.

    ResponElimina