dilluns, 7 de desembre del 2009

Mercat medieval de Vic



Des de fa uns anys s’han posat especialment “de moda” les festes, fires i mercats medievals. Són molts els pobles que s’han apuntat a aquesta “moda” i alguns realment amb molt èxit, però de tots els que he visitat, sens dubte s’emporta la palma el Mercat Medieval de Vic on vaig estar ahir.
Vic durant l’època medieval va ser un important centre de poder tant polític com religiós. La repoblació i la reconstrucció del centre episcopal van donar el caràcter definitiu a la ciutat que configuren avui un marc impressionant a dita festa.
Els carrers estrets, torts i costeruts constitueixen un patrimoni arquitectònic fàcils d’ambientar i l’estupenda caracterització de tots els qui participen de la festa: artesans, botiguers, animadors,... fan que la visita es converteixi en una experiència molt agradable i interessant.
Es impressionant la quantitat de gent que es belluga per l’entramat de carrers de Vic però en cap moment es fa un passeig agobiant.
L’oferta pel públic és variada, atractiva i rica tant en quantitat com en qualitat. Parades d’artesania, perfums, sabons, herbes aromàtiques i espècies, manualitats de tota mena, joguines d’època, repliques d’armes i escuts y diferents parades de menjars com formatges, embotits, coques i dolços, cuit tot en autèntics forns de llenya i barbacoes de dimensions “medievals”.
També es pot gaudir de diferents demostracions dels vells oficis: ferrers, armers, ceramistes, mags, joglars i animadors de carrer,...
Entremig de tot això hi ha també alguns racons emblemàtics: tir d’arc, l’arbre dels desitjos, atraccions amb tracció humana pels més petits i alguna que altra actuació de personatges caracteritzats de l’època.

En resum, visita MOLT, MOLT, MOLT recomanable per a petits (sempre acompanyats, of course) i grans. Segur que hi trobaràs unes quantes coses del teu interès. Tu només has de portar roba d’abric, calçat còmode i una cartera ben plena. El demés tot ho posen ells.

1 comentari:

  1. El de Vic pel que indiques em sembla que és fantàstic!

    No hi he estat, ho hauré de tenir en compte. Si no has estat mai, et convido a venir al que es fa a Guimerà a meitats d'agost, si més no, està força bé ja que tot el poble a més, conserva encara el caliu d'aquells temps. I no fa fred!
    :)

    ResponElimina