dissabte, 13 de juliol del 2013

Meditació

Ahir vaig acabar un curs de meditació al que asistia.
Ha estat bé, ha estat un curs amb molta base científica, de fet està sustentat per la física quàntica. Sembla que són conceptes parametralment oposats. Doncs no, no ho són tant. El que passa és que en totes aquestes coses hi ha molt esoterisme que fa molt de mal al qui realment s'hi dedica d'una forma seriosa.
El que vaig fer jo era el curs bàsic, de moment tot el que faré. Hi ha gent que continuarà fent el curs superior, el curs dels siddhis. Però jo això ho deixo pels qui volen arribar a la il·luminació, que no és el meu cas.
És curiós com arribes a aquestes coses. Cadascú amb la seva trajectòria però no per causalitat. 
Havia fet meditació alguna vegada, en les classes de ioga o en altres sessions de matèries similars, però no al nivell que he fet durant aquest curs. He descobert una eina per arribar a la quietud mental. I això que és fàcil de dir-ho no ho és d'aconseguir-ho. No és posar-s'hi i ja està. I no és que jo ho hagi aconseguit. Només he obert una porta que t'acosta al camí per poder-hi arribar. 
En aquest món de tensions, pressions i angoixes que patim tots no és una cosa despreciable aquesta. Però tampoc us deixeu portar pel primer que trobeu i que diu que medita. Hi ha molt iogui xungo també.
I ara, amb el curs recent acabat encara parlo amb l'eufòria típica d'aquests moments. Ho deixaré reposar a veure com consolida.

5 comentaris:

  1. Veus, a mi és un tema que em costa una mica, sempre he pensat que no fa per mi, que no em sé concentrar i que perdria el temps, però tothom em diu que ells estaven igual i que els ha anat molt bé. Realment, penso que no totes les tècniques serveixen per a tothom, però ara parlem de tu, i si a tu t'ha funcionat, benvingut sigui, segur que el repòs que li dónes encara t'ho farà veure amb millors ulls.

    Per cert, ahir va sortir un post deu al Cartes al Futur, faries bé d'anar a comentar-lo, per tranquil·litat del personal...

    ResponElimina
  2. benvingudes siguin les metodologies, eines o el que sigui per aprendre a tenir pau....jo ara farà un any vaig fer un taller d'hipnosi! no és ben bé el mateix però pots aconseguir estar en pau mental

    ResponElimina
  3. Xexu: Doncs si t'escoltes el meu mestre et diria que justament es tracta de no concentrar-se en res. L'estat de quietud mental vol dir mínima activitat i la concentració és activitat. També penso que no tot va bé a tothom, per això hi ha varietat de coses i cadascú ha de descobrir la seva eina, però s'han de provar per descobrir-les realment. I una cosa molt important és el moment en què arriben aquestes coses. Cada vegada crec més en que res és perquè sí.
    Gràcies per avisar-me del Cartes. Ja ho he comentat.
    Elfreelang: Efectivament l'objectiu és la pau mental. Com si arribi és la tria que fa cadascú. Hem d'aprofitar amb bon criteri els recursos que existeixen i deixar-nos fruir...

    ResponElimina
  4. La meva quietud mental de moment està bé com està.

    ResponElimina
  5. Doncs a mi no m'aniria malament provar amb la meditació no... :)

    ResponElimina