dilluns, 20 de maig del 2013

A treballar!


Dissabte parlaven en un programa de la tv que només sentia de fons a casa, de diferents maneres de buscar-se la vida avui en dia, invertir en borsa, revenda de diferents coses, etc. Ahir al programa de l'Ofici de Viure en Raimón Samsó suggeria diferents opcions per a superar la crisis, crear la nostra pròpia feina en el sentit de veure en què podem ser útils a la nostra societat, què és el que falta i aportar-ho amb el nostre talent. No busquis treball, crea'l. També ahir en Risto Mejide titulava el seu article al Periódico.com: No busques trabajo. I deia coses com:
tengas la edad que tengas, no busques trabajo. Buscar no es ni de lejos el verbo adecuado.[...] Utiliza el verbo crear. Utiliza el verbo reinventar. Utiliza el verbo fabricar. Utiliza el verbo reciclar. […] ha llegado el momento de las empresas de uno. Tú eres tu director general, tu presidente, tu director de marketing y tu recepcionista. La única empresa de la que no te podrán despedir jamás. Y tu departamento de I+D (eso que tienes sobre los hombros) hace tiempo que tiene sobre la mesa el encargo más difícil de todos los tiempos desde que el hombre es hombre: diseñar tu propia vida.”

En la mateixa edició digital hi havia un altre article sobre els cinc currículums creatius que més han triomfat. Impressionants!
Deu meu quin bombardeig!
Ara ja s'ha d'afegir a la pressió de no trobar feina, la forma específica en la que l'hem de buscar.
No els hi trec la raó, penso que la cosa va per on coincideixen tots i curiosament no només van coincidir en el què sinó que també ho van fer en el com i en el quan.
I tot això combinat amb la llei d'educació que només ens vol portar a això:

5 comentaris:

  1. Molt oportunista tota aquesta informació que està sortint de com trobar feina, ho llegia al diari avui també. I això dels currículums tan espectaculars em sembla molt bé, com a curiositat, a veure si ara ens haurem de posar tots a fer l'espectacle perquè ens contractin. Jo preferiria que la meva experiència parli per mi, abans que saber fer el show davant d'una càmera.

    ResponElimina
  2. El problema més greu és que no hi ha feina per tors i tardarà molt a haver-hi per tothom. Trobar feina no és tant difícil quan n'hi ha.

    ResponElimina
  3. Molt bé, doncs ara tots haurem de fer-nos un currículum com el d'en Barney Stinson

    ResponElimina
  4. Si els famosos "enchufes" han tingut molt èxit en l'abundància, imagina avui qui té la possibilitat de trobar feina!!
    Els currículums van directes a la paperera en gairebé tots els casos. Potser en les super-empreses si serveixin, però ho dubto.
    Cert és que no hi ha millor treball que el que crees tu mateix, ni millor negoci que aquell que et jugues la teva pasta com també reps els guanys, si tot va bé. Però avui en dia no hi ha ningú que tingui capital per obrir un negoci i els bancs no donen un cèntim, tret que ja tinguis un bon compte amb ells.
    Si hi ha diners per invertir, però tots sabem on són!

    Salut i salut!!
    Aferradetes.

    ResponElimina
  5. la creativitat que tens quan fa anys que cerques inútilment feina és prodigiosa ....t'ho dic jo que en el passat vaig estar oficialment cinc anys en l'atur....treballava fent classes particulars a falta de res més...l'atur et minva poc a poc l'energia ...ara potser tots estaran obligats a fer un power point o un video al yutube...és estressant

    ResponElimina