dijous, 31 de desembre del 2009

ADÉU 2009!!!


Avui toca "despedida i cierre". Som a 31 de desembre i a partir del migdia ja estarem preparant el ritual del Cap d’Any: que si el cava fresquet, que si els raïms, que si posar-nos ben guapos, que si un bon sopar, etc.

Aquesta nit la passem amb uns amics de tota la vida des de fa ni sé quants anys.
Quan érem joves sopàvem cadascú a casa seva i quedàvem desprès dels raïms per anar a fer una ballaruga a algun local de la ciutat. Primer érem un grupet de “sueltos”, desprès enseguida ens vam anar aparellant, amb l’edat vam formalitzar les parelles (casant-nos gairebé tots) i cada vegada el grup s’anava fent més petit, uns es despenjaven per un motiu i uns altres per un altre. L’any que vam quedar només dues parelles vam decidir continuar amb la tradició i sortíem els quatre: quedàvem per anar a fer el sopar de cap d’any a algun lloc i desprès acabar movent l’esquelet que anava cobrint-se més i més de carn. El primer any que ja érem cinc vam decidir fer-ho a casa dels de la criatura. El següent any ja vam ser sis i ho vam fer a casa dels de la segona criatura... la vida!!! Ara, desprès de molts anys sóm sempre vuit i ben aviat començarem el compte enrere perquè el primer que ens va fer passar la nit a casa ja té 17 anys i aviat serà ell el que la voldrà passar fora...la vida!!!

Anem alternant, un any ho fem a casa seva i l’altra a casa nostra, des de fa 17 anys, que es diu aviat. Els amfitrions d’on aquell any toca es curren un sopar adient per l’ocasió, no hi falta de res, però el que sempre hi ha i que és imprescindible és l’acolliment, la calidesa i l’estima que mai ha deixat d’haver-hi entre nosaltres. Ni la distància ni el temps ha fet que això canviés. Ja no m’imagino un cap d’any sense ells. El domini de cromosomes Y no fa decaure la festa perquè la potència dels pocs X que som pot amb tot. Acabem d’arrodonir-ho fent cagar un tió molt particular en aquest dia que no és el que toca però que per nosaltres ÉS EL DIA. Sopem, brindem, ens desitgem un bon any, ens mengem els raïms, ens ennueguem cada any, riem una mica i ens desitgem el millor compartint aquest moment màgic que sempre ÉS NOSTRE.

Mercè, Eduard, Carles, Guillem, Manolo, Xavier, Marc: Gràcies per ser-hi i el millor de tot cor per a cadascun de vosaltres.

4 comentaris:

  1. Què gaudeixes molt d'aquesta nit amb els teus i els amics. Fes un brindis "secret" per mi i desitja'm coses bones xDD. Jo sempre desitge salut per a tots.

    ResponElimina
  2. Jo també demano un desig amb cada gra de raïm i sempre hi ha un gra que porta el bons desitjos "universals". És més, n'hi ha un pels anònims i un altre pel qui tenen nom. Tu hi seràs en el segon, no pateixis que per mi no quedarà que tinguis un bon 2010.
    Salut.

    ResponElimina
  3. Gràcies, perquè no saps qyanta falta em farà

    ResponElimina
  4. Deuries ajustar el rellotge d'aquest bloc xDDD

    ResponElimina