dissabte, 12 de gener del 2013

Valquíries de Paulo Coelho

D'entrada he de dir que m'ha semblat un llibre inquietant.
Sembla ser que es tracta d'un relat autobiogràfic en que en Coelho i la seva dona s'endinsen en el desert del Mojave per trobar el seu àngel. Allà coneixen a les Valquíries que són les que els van conduint, a través de la lluita amb les seves pors i debilitats més íntimes.
A mi em costa creure en tot aquest món dels àngels, tot i que tinc persones properes que dediquen a aquest tema molta energia. I precisament per això el llibre m'ha semblat inquietant. A mi em frapa molt que algú cregui en àngels cegament i que diguin coses, com les que ha dit el Paulo Coelho, com que en aquest llibre es parli de responsabilitat cap a un mateix i de com les decisions que prenem determinen el nostre destí.
El llenguatge emprat no només és adequat sinó que també és bonic, és el relat d'una etapa de creixement personal emmascarat per una novel·la, que m'ha fet pensar en dubtes existencials bàsics, o no tan bàsics, que moltes vegades apareixen volent enfosquir la nostra exitència i amb els quals ens hem d'enfrontar i vèncer per a continuar.

4 comentaris:

  1. Jo també he llegit un Coelho, aquest desembre passat (l'Aleph) i feia molt temps que no en llegia cap. M'ha sorprès bastant, ja que parla també d'ell amb el seu nom com si fos autobigràfic i explica coses bastant increïbles per a mi, que també em costa creure en moltes coses sigui els àngels o sigui l'Aleph.

    I tot i que no crec en els àngels, penso que si hi cregués, no entendria gens perquè s'estan al desert de Mojave si són els "seus" àngels ni perquè sempre l'espiritualitat acaba en viatges complicats i estranys.

    No em convenç gens, aquest Coelho. A cada llibre que he llegit menys. He de dir que l'Alquimista em va encantar... aquest sí! El primer el va encertar de ple.

    ResponElimina
  2. No és sant de la meua devoció i ara, malhumorat des de l'hospital, menys xDD

    ResponElimina
  3. Jo és que amb el Cohelho no puc....i això que fa anys empesa per gent que me¡l recomanava molt em vaig llegir un parell o potser tres llibres...això si sembla despendre sinceritat....però no em fa el pes

    ResponElimina
  4. Carme: Doncs mira jo tinc pendent el d'Aleph. Igual amb aquest ja tanco al Coelho per a sempre...
    Dissortat: Desterra el malhumor de la teva vida, estimat!
    Elfreelang: Està bé conèixer per poder triar després amb criteri. Els gustos dels teus amics no han de ser els teus. Serà per autors....

    ResponElimina