dimarts, 8 de gener del 2013

Ha tancat la Catalònia!

Acabo d'escoltar la notícia de la tancada de la llibreria Catalònia. 
Quin mal m'ha fet el cor!
L'agafar el metro i anar a buscar un llibre a la Catalònia era tot un poema, ja quan tenia 14 anys. Si n'hi hauré fet de viatges en busca del que sempre sabia hi trobaria, sempre ben aconsellada pels seus professionals. A vegades inclús m'agradava entrar-hi només per a tafanejar novetats. M'hi trobava bé allà dintre. Per a mí era un referent. I suposo que per a molt altres. Però cada vegada ens en van fen desaparèixer més. Els temps canvien i les coses evolucionen i potser les generacions actuals ja no hauran d'anar a cap llibreria a buscar res, tot ho tindran de forma digital, en el millor dels casos, però pels quin veiem caure i desmerèixer les nostres fonts... són trangols molt tristos.

7 comentaris:

  1. Jo també n'he parlat, el post és molt similar, perquè el nostre sentiment és idèntic. Em sap molt greu el tancament, jo també m'hi sento com peix a l'aigua allà dins.

    ResponElimina
  2. Corren "malos tiempos" i en aquest cas per l'economia i per la cultura. S'ha ajuntat tot.

    ResponElimina
  3. no m'ho podia creure jo quan ho he sentit aquest matí... un lloc que ha sobreviscut una Guerra Civil però no pas aquesta crisi...
    Com tu, va ser el meu primer referent de independencia: anar sola amb l'autobús al centre de Barna i poder passejar-me per els seus passadissos i mirar i regirar...

    ResponElimina
  4. Jo no faré cap post, però el meu sentiment també és el mateix. El comparteixo totalment. Llibres i presentacions de llibres. Quina llàstima!!!

    ResponElimina
  5. Crec que el sentiment és el mateix, una llàstima que passi. Quan tanquen negocis de tota la vida, sembla que t´arranquin un trosset de cor.

    Aferrades.

    ResponElimina
  6. Al local de la Catalònia hi obriran un McDonald's. Quan t'engreixis amb els Big Macs recorda que el saber no ocupa espai(ni fa pujar el colesterol).

    ResponElimina
  7. Comparteixo totalment la teva tristor...jo hi entrava sovint, no fa pas gaire em vaig comprar dos llibres d'oferta.....un de Joan Amades petitet i una novel-la de Carme Martin Gaite ....després he sabut que estaven venen el seu fons editorial....llàstima .....tot plegat és feridor!

    ResponElimina