dimarts, 18 de setembre del 2012

Estiu VI

La cirereta del pastís: Morella (*)

Per a rematar les vacances hem anat a Morella, un poble de la comunitat valenciana digne de veure. De fet està declarat Conjunt històric artístic pel seu patrimoni monumental, pel seu passat històric i també pel seu ric patrimoni cultural i tradicional. Però si el poble en sí ja és maco, quan celebra les festes del sexenni (festa que es celebren cada 6 anys) és espectacular. I aquest any tocava ja en la seva edició 53. 


Els carrers es vesteixen de gala, amb roba de festa als balcons i els veïns de cada carrer el decoren amb murals i estructures de paper amb un determinat motiu. Els carrer competeixen entre sí i guanya el concurs el carrer que més vots té. A més hi ha una passada pels carrers de tots els grups dansaires de nens i joves, bandes de música, pubilles, reines, santes i altres grups.

La mascletà a la plaça dels estudis sempre hi posa el toc de festa que dona la pólvora i en aquest cas la més sonora. L'artesania i la gastronomia típica del poble també té el seu moment de glòria. Un racó que heu d'apuntar a la vostra agenda, per quan pugueu, però especialment per l'agost d'aquí a 6 anys.

(*)(Ja sé que vaig tard, però se m'havia desprogramat aquesta entrada i no me n'havia adonat. No m'ho tingueu en compte)

5 comentaris:

  1. Ara has de fer una escapada algun any i visitar les festes de la Mare de Déu de la Salut en Algemesí, declarades Patrimoni de la Humanitat nada menos. Realment les recomane, i a més a més es celebren tots els anys. Per la xarxa trobareu vídeos. Jo participava d'eixa gran festa amb la dolçaina, però ja fa alguns anys que no hi toque, ja ho saps.

    Salutacions

    P.S.: Comunitat Valenciana???? 0_o

    ResponElimina
  2. hi he estat un parell de vegades, i sempre m'ha agradat molt, però ara ultimament em costa molt creuar les fronteres del sud

    ResponElimina
  3. Veig que alguns fins i tot ja veuen fronteres tancades amb les altes barreres de filferro d'arç... Mare meua!!!

    ResponElimina
  4. Només he estat un cop a Morella i crec que mereix una tornada, em va agradar molt.

    Dissortat, que sí, xiquet, que ho dius molt bé! Ni comunitat valènciana ni fronteres... per la meva manera de veure al menys.

    ResponElimina
  5. Dissortat: Gràcies per la recomanació, la tindré en compte i una recomanació teva ja saps que es mirada amb bons ulls. En quan a això de Comunitat Valenciana, ho he dit amb tot el carinyo. Com prefereixes que ho digui?.
    Joan: Algunes coses no han de fer-nos pendre les altres. I per mi les fronteres són una altra cosa.
    Carme: Segur que en faries un dibuixos i unes aquarel·les espectaculars.

    ResponElimina