dijous, 24 de setembre del 2015

Una bona menja



Sabeu què és això?
Doncs com dic al titol, una bona menja (un manjar, dirien els del país veí): Flors de carabassó.

A casa sempre hi ha hagut hort però mai se li havia acudit a ningú menjar-se les flors de carabassó. Ni als de casa ni a ningú del poble. Però ves per on que amb les tècniques culinàries que tantes novetats i tant coneixement van aportant en els darrers anys, vaig descobrir ja fa un temps com fer-ho i realment són molt bones.
Fins no fa gaire, ningú menjava flors. Potser perquè les flors són tan maques que fa com pena menjar-se-les. Però ben mirat, i sigui per una raó o per una altra, ja que la seva bellesa és força efímera, tant se val de poder-les aprofitar al màxim. I degustar-les amb el paladar, a més a més de amb la vista i amb l'olfacte, és una bona opció. Ara el seu ús cada vegada és més comú a la cuina. Si en teniu ocasió proveu-les i gaudiu-ne.

14 comentaris:

  1. només ens falta que posis la recepta i potser esperar a l'any vinent que em tornin a florir....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs tant fàcil com netejar-les bé perquè solen portar insectes incorporats i fer una massa per a arrebossar (farina, aigua, sal i un polsim de llevat). Arrebossar-les bé, fregir-les i menjar-les calentones acompanyant, això si, un bon bistec. Ja veuràs que bones!

      Elimina
  2. En vaig menjar, fregides i ensucrades, fa anys a l'Empordà. Per esmorzar i acabades de collir.
    mmm!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mira, veus, aquesta recepta no la sabia jo! Jo en conec la versió salada.

      Elimina
  3. Abans gaudíem de les flors, principalment amb la vista i l'olfacte, ara també ens podem acostumar a fer-ho amb el gust...

    ResponElimina
  4. Mmm... em sembla que jo continuaré sense menjar flors una temporada més...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta temporada ja se t'ha acabat, però si la propoera no ho proves, tu t'ho perds!

      Elimina
  5. ostres cada dia s'aprèn una bona cosa .....a veure si tinc l'oportunitat de tastar-ne

    ResponElimina
  6. Ni sentit a parlar, però mai he tingut ocasió de provar-les. Penso que deu de ser delicioses!

    ResponElimina
  7. Respostes
    1. Home, a pollastre justament no. No t'ho sabria pas explicar,... a verdura molt fina i aromàtica... no sé... per acostar-s'hi una mica... Prova-les i m'ho dius tu.

      Elimina