diumenge, 26 de gener de 2020

Concurs Lletres i fils - 3er fil - La memòria del nas


S’havia passat tota la vida treballant en aquella editorial, en aquells temps en que començaves a treballar en un lloc de jovenet fins a la jubilació. Ho havia donat tot per a l’empresa. L’olor dels diferents papers, la tinta, el soroll de les màquines amunt i aval… poques ambicions, poques expectatives, però molta felicitat. Al final del trajecte començava la invasió de les noves tecnologies cosa que li feia sentir vertigen.
Davant de renovar-se o morir, i acaronant la jubilació, li va tocar morir. Ja no tenia el cap prou àgil per mons virtuals ni innovacions digitals i li van arreglar els papers, convidant-lo a marxar.
Ara, havia incorporat en la seva rutina una passeig diari de casa a la rambla, davant la seu de l’editorial, on s’asseia en un banc per a distreure’s veient passar gent amunt i avall, esperant ensumar encara l’olor a tinta a cada cop de porta.

7 comentaris:

 1. Tot un amor per la seva feina.
  Bona setmana ;)

  ResponElimina
 2. Em va passar una cosa semblant al protagonista. Treballava en arts gràfiques fins que em van fer fora als 48 anys per "vell".

  ResponElimina
  Respostes
  1. Veus, si ha ho diuen que la realitat sempre supera la ficció!!

   Elimina
 3. El temps passa per a tothom i arriba un moment que fins i tot les persones caduquen. Si no et saps readaptar... malament.

  ResponElimina
 4. Abans es començava en una feina i t'hi quedaves fins la jubilació, avui en dia és bastant improbable.
  Es nota que el protagonista de la història estimava la seva feina, que ara enyora i per això acudeix cada dia davant de l'editorial per sentir-ne l'olor de tinta encara.
  Gràcies per la teva aportació, salutacions :)

  ResponElimina
 5. És curiós com amb dues paraules obligades de posar, es poden fer textos ben diferents i tots són bonics!
  Això de la feina...Jo sóc de les que han treballat gairebé tota la vida del mateix, això va com va!
  Bon vespre, Laura.

  ResponElimina