dilluns, 22 de febrer del 2016

Tensió superficial de la llet

L'obra d'art del post anterior és un experiment per a demostrar la tensió superficial de la llet i les propietats del sabó davant del greixos. Jugant amb tot això i de manera molt senzilla s'aconsegueix obtenir aquests "quadres tant espectaculars". Els nens a l'hora que aprenen s'ho passen molt bé i aconsegueixen quedar-se amb la boca oberta només amb el toc d'un cotó sucat de sabó líquid sobre les gotes de colorant que hem posat a sobre de la llet.
Ho podeu provar.

Les gotes de colorant resten al mig del plat, sobre la llet sencera.

Toquem amb el cotó dels bastonet sense res i pràcticament no passa res.

Quan toquem amb el cotó impregnat amb sabó fa que els greixos que conté la llet "fugin" i com que hi ha els colorants per sobre aquests es belluguen de manera "impulsiva" i fan aquests efectes visuals que criden l'atenció.

No remenem res, només anem canviant els cotonets de posició i els colors es van barrejant dibuixant bonics i colorits efectes.

13 comentaris:

  1. si els hi despertem el seu interès aprenen aprenen com esponges

    ResponElimina
    Respostes
    1. Despertar!! Gran paraula!! I no pas a crits...

      :-)*

      Elimina
    2. Ui, Cantireta, estan molt adormits avui en dia la canalla per a segons què i més d'una vegada cal anar a crits, encara que no vulguis.

      Elimina
  2. Penso que són experiments diferents, però tots dos molt visuals...

    ResponElimina
  3. Puc veure la cara de sorpresa dels alumnes al veure el resultat de l'experiment. En aquest moment les seves cares són tan expressives que, de vegades, justifiquen tota una vida dedicada a l'ensenyament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quina raó que tens! Efectivament la seva cara és un poema quan veuen el que fa una gota de sabó. Val la pena gaudir de la seva sorpresa.

      Elimina
  4. i els nens no es mengen el sabó? sempre s'ho posen tot a la boca...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els meus ja són una mica grans per a fer això. L'etapa oral d'en Piaget ja la tenen superada.

      Elimina
  5. Ep, llavors és pura ciència, això. És una bona pensada, aprendre jugant sempre sol ser bona cosa. Ja veig que us ho passeu bé, els tens ben distrets. I a nosaltres també!

    ResponElimina
  6. ho trobo molt divertit i interessant....i a sobre és bonic

    ResponElimina