divendres, 19 de febrer del 2016

Art? Què és l'art?

Us agrada? Alguna idea de com es fa això? Potser amb la següent imatge tenia alguna pista...
 

I ara, sou capaços de definir que és per a vosaltres l'art?

16 comentaris:

  1. Uf, si ens posem a parlar del que és l'art per nosaltres, acabarem a mastegots... Només puc dir que m'agrada visualment, l'efecte és molt xulo, el considerin art o no.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Home Xexu, a mastegots no!!!
      Pensava que desvetllaries com es fa això, però no n'has dit res. El fet és que s'aconsegueix un efecte molt maco, que evidentment no podem dir-ne art, sinó més aviat bonica casualitat.

      Elimina
    2. No ho he fet mai, la veritat és que no imaginava de què es tractava.

      Elimina
  2. Jo em sento incapaç de definir l'art. Per a mi i ben subjectivament crec que ha de commoure... ha de causar sensacions o emocions.

    Però és una definició que tampoc val del tot per ella sola, perquè les emocions per a mi són una característica de l'art necessària, però no suficient. I les que farien falta per completar la definició, no em veig amb cor ni de plantejar-les.

    La bellesa? tan subjectiva... jo què sé, Laura...

    A mi l'efecte visual d'aquests colors m'agrada també, estèticament, però no em diu res més.

    Un jersei bonic és art?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Afegiria a la teva definició que hi ha d'haver una part de creativitat, de voluntat i de projecte, cosa que en això que hi ha a la imatge no hi és. És el resultat d'un "experiment" realitzat a l'escola, i surt el que surt. Tot i que l'efecte aconseguit és molt vistós. I amb tot això, un jersei bonic si seria art. Però què és bonic? El que per un és bonic pot no ser-ho pels altres...

      Elimina
  3. Si que sé fer-ho això , barrejant pintures de colors i remenant-les...Pots imprimir-hi paper i queda com un quadre abstracte. L'efecte visual és molt bonic!
    Jo tampoc m'atreveixo a dir què és l'art, perquè suposo que cadascú tindrà la seva pròpia definició, jo només diria que generalment, l'art, és una còpia de la natura...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fred, fred! Res de barrejar pintures i res de remenar-les. Us ho explico seguidament. Però sí, l'efecte visual és maco.
      No estic d'acord en que l'art és una còpia de la natura.

      Elimina
  4. no se què és però és bonic de mirar ....l'art ....noia molt difícil rns ho posés ...art és tot allò que no serveix com a utilitat practica però si ens serveix com a provocació d'un efecte que pot ser de bellesa, de provocació emocional, de sentiments ....encara que massa sovint art és allò que els crítics d'art diuen que és

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan els crítics entren en joc, a vegades ho espatllen tot. I a més ja hi intervenen interessos econòmics que encara ho espatllen més. Uf, ni l'art se'n lliure!

      Elimina
  5. tot pot ser art, el que no és normal és el preu que es posa a algunes obres que en diuen art

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan l'art comença a ser negoci, per a mi ja no és art. Tot un mundillo aquest!!!

      Elimina
  6. Quina pregunta, Laura! Un tema així dóna per discussions inacabables entre experts. Per mi, que no en sóc d'experta, art és una cosa que en arribar a mi, oral o visualment, em provoca emoció, em faci sentir, vibrar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si, dona per a parlar-ne molt. Però està clar que el que hauria de ser és això que dius, obres que fan sentir, vibrar....

      Elimina
  7. L'art és una cosa intangible, que no es veu, però que es nota com el vent entre els arbres, que els mou.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada aquesta definició. És com una ànima que tenen les obres. N'hi ha amb ànima i n'hi ha que no i unes ens diuen coses i les altres no.

      Elimina
  8. Per a mi art és tot allò que es produeix des de la creativitat i que és com a conseqüència de tot un seguit de factors: emocions, sentiments, experiències, realitats, estats d'ànims, habilitats, materials ... fins en algunes ocasions d'un sentit comercial . Després podem parlar de la importància, del valor d'aquest art. També l'art pot estar en qualsevol activitat que es pugui imaginar.

    ResponElimina