dissabte, 24 de gener del 2015

Concert Circular


Hi ha gent imaginativa, creativa i amb molta empenta que busquen i emprenen projectes i arriben a la seva exitosa posta en escena com a premi al seu esforç. M'imagino que així ha hagut de ser en el cas de l'Ernesto Briceño, director de l'escola de música Maria Grever de Parets del Vallès i amb el CONCERT CIRCULAR que va tenir lloc ahir al vespre dins el marc de la Festa Major d'Hivern de la població i al qual vaig poder assistir

Llegia en un notícia que  presentava aquest acte que "l'objectiu del concert era crear una atmosfera sensorial a través de la música, il·luminació, i meditació activa, la immersió sonora binaural, on l'assistent estarà dins d'un gran Mandala percebent música en directe des de 4 anells sonors que evolucionen des del so pur (bols tibetans), la veu humana, un quartet de cordes i percussió, simulant el ventre matern"

La veritat és que es tractava d'un concert poc convencional, amb una amalgama instruments clàssics i de "nova introducció" si se'ls pots qualificar així (hang, tabla i didgeridoo) i amb uns ritmes d'actuació també innovadors. Per un moment em va semblar que estava en una trobada de l'Amma. Ho vaig comentar amb qui m'acompanyava i havien tingut la mateixa sensació. Suposo que era perquè s'hi respirava molta pau. Era un festival pels sentits, hi havia a part de la música que abraçava al públic, un joc de llums de colors que també acompanyava, uns aromes provinents d'herbes aromàtiques que ens havien fet fregar amb les mans i el agradable gust d'anissos a la boca que també ens havien repartit.
No se si us podeu imaginar com funcionava tot això.

Els artístes que actuaven en l'acte van ser: Tahadi, Claudia Murica & Jurgen van Win, Elisenda Carrasco & Voxalba, Proyecto Beta, Ramon Elías, Joan Sala Vila, Cordes del Món i Adry Bueno & Fatlipz. 

El pavelló va viure una actuació única, novedosa i variopinta en molts sentits. 
Tota una experiència!

6 comentaris:

  1. Molt interessant, oi?

    No tinc cap dubte que deu haver estat una bona experiència.

    ResponElimina
  2. A la societat, en general, li costa conèixer noves fórmules culturals i apropar-se a d'altres cultures.
    Excepcions com la que ens expliques són benvingudes.

    ResponElimina
  3. Un concert molt original, està bé innovar en temes culturals...
    Bon vespre.

    ResponElimina
  4. devia ser molt interessant....la mateixa paraula circular ja m'agrada ....

    ResponElimina
  5. ja no saben què inventar perquè la gent vagi als concerts

    ResponElimina
  6. Carme: Sortir del que ja coneixem sempre enriqueix i aporta coses noves.
    Xavier: Són benvingudes per qui gasta "open mind", però hi havia cadires buides tot i el que s'ho havien currat els organitzadors.
    M.Roser: Doncs sí, s'han de canviar els registres.
    Elfreelang: Diferent, innovador, curiós!
    Pons: Home, alguna iaia va dir que al concert de la Festa Major hi hauria d'anar la Maravella. Però clar, aquestes són d'aquelles candidates a esquarterar. Ni el concert ni el públic eren convencionals.

    ResponElimina