dijous, 10 d’abril del 2014

Nocturnitat


Hi ha dies que me'n vaig al llit i no puc dormir. Llavors és quan el meu cap es posa molt creatiu i em venen al cap converses pendents de portar a terme, diàlegs magnífics que ajuden a solucionar algunes cosetes que no ho estan (i se m'acuden les meves respostes i les del altres, clar), noves idees i projectes fantàstics... També se m'acuden històries per escriure en les que les idees s'encadenen de forma molt ben estructurada, una darrere l'altra, amb un ric i precís vocabulari. I us juro que no em prenc res per anar a dormir. Però al matí següent o a l'hora que em puc posar a transformar allò que hi havia al meu cap en negre sobre blanc, s'ha evaporat tot. La inspiració ja no hi és. La memòria menys. I em quedo sense cap idea i amb molta ràbia perquè el suflé m'ha baixat del tot.



9 comentaris:

  1. La recomanació és senzilla: una llibreteta al costat del llit. De vegades no cal escriure tot el rotllo, tret que sigui realment brillant i el vulguis plasmar paraula per paraula, només cal apuntar unes idees que et permetran recordar el que volies escriure. Potser després moltes no et vindrà de gust desenvolupar-les, que també som així, però si se'n salva alguna i d'allà en treus alguna cosa positiva, ja serà molt, no?

    ResponElimina
  2. Ja passa, això, ja passa... La solució del XeXu pot ajudar a salvar algunes coses, d'altres no, ja que a vegades és el punt de vista despert o el punt de vista mig adormit els que no són els mateixos. A vegades les coses es veuen d'una altra manera...

    ResponElimina
  3. També em passa (si et serveix de consol), però el pitjor és que tampoc puc tenir un paper i un boli a mà, perquè he de incorporar-me, posar-me les ulleres i ... s'està tan bé al llit amb aquests pensaments!. Hauríem de tenir una impressora connectada (amb fils invisibles, per descomptat) al cervell i a la pell i que imprimís tota sola. ;)

    Aferradetes, nina! ☺

    ResponElimina
  4. A mi també em passa i aplico la solució d'en Xexu......els anys passen factura

    ResponElimina
  5. tothom ja ho ha dit, no? Apunta les idees en un post-it

    ResponElimina
  6. Més fotut ho tinc jo que a vegades se'm ocurren mentre nedo, i allà post-its no anirien massa bé...

    ResponElimina
  7. Em sembla que el XeXu ha expressat molt bé la solució, quan ens visita la inspiració, no la podem deixar escapar...La llibreta nocturna, aviat estarà plena a vessar d'històries boniques...
    Petonets.

    ResponElimina
  8. a mi també em passa sovint....però com diu el Xexu llibreta a la vora

    ResponElimina
  9. Xexu, veig que t'emportes la palma amb la teva solució. Però ja et dic jo que tot i semblar el més lògic, no és tant pràctic, pq es tallaria el fil de la creativitat i l'estat alfa de la ment. Jo advocaria pel que proposa Sa lluna. I a tu Pons igual també t'aniria bé, sempre ho podries imprimir al sortir de l'aigua, no?
    Però el que us dic segur és que em consola el veure que també us passa a tots vosaltres.

    ResponElimina