dijous, 16 de juliol del 2015

El guardián invisible de Dolores Redondo

No sé ben bé perquè considerava que no m'agradava la novel·la negra. Segurament perquè no n'havia llegit gaire, o gens. Vaig tenir el meu primer gratificant contacte amb els best sellers del Steg Larsson  i ara he tornat a experimentar unes molt bones vibracions amb l'obra que presento a continuació.

Una història de misteris que s'entrecreuen, barrejant llegenda i realitat, localitzada a Elizondo, dins la vall navarresa del Batzán. La inspectora Amaia Salazar es l'encarregada de descobrir la trama i l'autor dels múltiples assassinats que tenen lloc en aquest entorn rural, tancat, fred, fosc i humid que fa de les seves gents personatges un tant peculiars. Ella es veu arrossegada a tornar als seus orígens i al contacte amb la seva família. A mesura que es van desenvolupant els fets i al marge de la trama policial, l'autora ens va endinsant en la vida interior de l'Amaia i a unes reflexions interessant sobre la condició de l'ésser humà en general i de les particularitats de la inspectora de manera més concreta. També ens transmet molt bé la imatge dels pobles de la vall, tal com si en el llibre hi hagués fotografies.
La lectura és amena i et manté enganxat cada cop més conforme avancen els capítols. Totalment recomanable.

4 comentaris:

  1. M'ha fet gràcia el teu començament, perquè jo també considero que no m'agrada la novel·la negra i per aquesta raó, n'he llegit molt poca...

    A veure si trobo la primera que em sigui gratificant... Com t'ho vas fer per convèncer- te a tu mateixa?

    :D

    ResponElimina
  2. celebro que t'hagi agradat a mi em passa com tu i com la Carme, no n'acostumo a llegir ....fa poc he llegit Shibumi un clàssic crec i la veritat m'ha agradat

    ResponElimina
  3. No acostumo a llegir novel·la negra, però reconec que sempre que ho faig m'acaba agradant. Prenc nota d'aquesta, penso que m'agradarà.

    ResponElimina
  4. Carme, Elfreelang, Glo.Bos.blog, au va nenes, a què espereu? Llegiu aquesta novel·la que us agradarà. I en aquests dies tan calurosos trobo que és inclús refescant, sobretot si l'acompànyes d'alguna beguda amb molts glaçons. Jo ha vaig pel tercer de la trilogia. Hi estic ben enganxada. En breu us explicaré una mica del segon.

    ResponElimina