diumenge, 11 de gener del 2015

I Musici di Vivaldi, de Venècia

Tot i que ja fa uns dies, no vull oblidar el fer esmena al concert que vaig tenir la sort de gaudir el passat 29 de desembre.
Ja he fet esmena altres anys al concert que en Claudi Arimany, violinista granollerí de prestigi internacional, ofereix cada 29 de desembre, dia del seu aniversari, a tot amant de la música que és puntual a la cita i te la sort de poder encabir-se dins l'ermita de Marata abans que el seu limitat aforament digui prou.
La meva amiga Sandy que m'hi acompanya cada any, amb l'experiència que ja en tenim, vam ser mooolt puntuals i vam anar més be preparades que cap any: entrepà i termo amb tè per anar entretenint-nos mentre feim cua i sobretot guants i bufanda per a resistir la temperatura que hi fa normalment.
Vam seure en una posició bastant bona i vam esperar tots els protocols d'en mossèn Cardús. Però va valer molt i molt la pena.
Aquest any el Claudi venia acompanyat de l'Orquestra de  Cambra I Musici di Vivaldi de Venècia i van tocar Les Quatre Estacions.
Com a estrelles, el Claudi Arimany a la flauta i el Glauco Bertagnin al violí solista.
Vam sortir emocionades. Vam vibrar amb les quatre arxiconegudes peces però especialment amb l'Estiu va fer aixecar a la gent dels bancs i aplaudir fins que ja feien mal les mans.
De totes les vegades que l'havia escoltat mai havia sentit aquella passió. Suposo que el directe hi fa molt però que el mestre Bertagnin és un virtuós, també. De fet he tornat a escoltar a casa i els raigs de l'Estiu no escalfaven igual ni de bon tros.
Us deixo un video que hi ha penjat al youtube amb una anècdota divertida d'aquest violinista en que també hi sona la flauta del Claudi.

4 comentaris:

  1. Poder escoltar bona música, bé es mereix passar una mica de fred tot fent cua...
    I la veritat escoltar un concert en un disc, res a veure amb el directe!
    Que tinguis una bona setmana.

    ResponElimina
  2. Ha de ser un concert molt especial aquest. L'ofereix perquè ell vol? Ho ha convertit en una tradició per aquell qui vulgui seguir-lo? Ho trobo molt curiós.

    ResponElimina
  3. Doncs si, l'ofereix pq ell vol. Un any va explicar que va començar a reunir-se i fer un petit concert a casa seva per a celebrar el seu aniversari. Però cada any hi havia més gent a casa i al final ja no s'hi cabia i per aixo va haver de buscar un altre espai. El mossèn Callús, gran amant de la música i amic de la família li va oferir casa seva, que també és casa de tots. I així va néixer el que ara ja és una tradició.

    ResponElimina
  4. Alguns anys assisteixo al concert de Nadal de Marata amb en Claudi Arimany. És talment com el descrius, un concert especial i molt familiar. Els concerts de Marata són entranyables tot l'any.

    ResponElimina